12 Ocak 2010 Salı

İYİ Kİ VARSIN DIŞ GÜÇLER




Ülkemizde özellikle 68 kuşağıyla dilimize girmiştir emperyalizm,dış güçler lafları.O gün için belki yeni olan bu söylem günümüzde hala değiştirilmeden ulusalcı-Kemalist ve bir takım sol çevreler tarafından kullanılmakta.Devamlı olarak her şeyin nedenini dışarıya,emperyalizme Amerika’ya bağlama durumu açıkçası artık bir alışkanlık haline gelmeye başladı

Uzaya gidecektik Amerika izin vermedi, dünyanın 10. ülkesi olacaktık Amerika izin vermedi tarzı sebeplerle yıllarca tembelliğimizin üstünü örtmeye çalıştık. Tabii söylemler bu kadar yoğunlaşınca insan isyan etmiyor değil.Yahu kardeşim bu emperyalizmin dişi bir bize mi geçiyor demek istiyor insan. Bizden çok da matah bir ülke olmayan Hindistan bugün bir güç olma yolunda ilerliyor. Emperyalizm ona etki edemedi mi? Rusya 1990da çöktü, bugün nasıl toparlandı? Almanya ikinci dünya savaşında yerle bir oldu. İkiye bölündü. Ekonomik olarak iflasın eşiğindeki Doğu Almanya’yla birleşmesine ve kaynakların belli bir kısmını oraya aktarmasına rağmen hala dünyadaki büyük güçler arasında. Emperyalizmin gözünden mi kaçtı koca Almanya?Japonya İkinci Dünya Savaşında en büyük hasarlardan birini aldı.Atom bombası yedi.Ordun olamaz seni biz koruyacağız dediler.Peki bugün Japonya nerede?Biz neredeyiz?

Biz 1923den beri açıktan bir işgale uğramadık, atom bombası da yemedik. Peki neden hala buradayız?Neden ileri gidemedik?Bunları düşünmenin vaktidir aslında.Yıllardır her gelen başbakana ABD uşağı demek bir alışkanlık,olmazsa olmazlardan oldu.Bu adamlar sonuçta senin içinden çıkıyor.Yabancı bir yerden gelmiyor.Dış güçlere bakmaktansa biraz dönüp kendi içimize bakmanın vakti gelmedi mi?.Bir emperyalizm,ABD mitidir oluşturulmuş gidiyor ülkemizde. Emperyalizm başka ülkeye bu kadar nüfuz etmedi de sana nüfuz ettiyse demek ki sende bir sorun var.

O yüzden ben demek istiyorum ki iyi ki varsın dış güçler,iyi ki varsın da hiçbir şey yapmamıza izin vermiyorsun.Bizim de çok halimiz yok zaten 86 yıldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder